top of page
eco-friendly-objects-with-chalkboard-moc

Változz és

változtass!

a kép forrása: pixabay

Túl drága, bonyolult és időigényes!

 

Gondolják sokan, amikor szóba jön a hulladékmentesség fogalma. Ha csak érintőlegesen foglalkoztunk a témával, olvashattunk számtalan „elvetemült” háziasszonyról és családokról, akik LÁTSZÓLAG egyik pillanatról a másikra lemondtak az alufóliába csomagolt szendvicsekről, csomagolásmentes boltban szerzik be a rizst a vasárnapi ebédhez, és az üveghegyen túli, bio-öko-termelői piacokon vásárolják meg azt az uborkát, aminek a héját természetesen a veteménnyel borított kert végében lévő komposztáló edénybe helyezik.

 

Sok kicsi sokra megy

 

Valóban létezik ez a fajta életmód is, de valljuk be, sokunknak elérhetetlennek tűnik. Idő és energia hiányában inkább bele sem kezdünk. Pedig odafigyelni a környezetünkre, a mindennapi tetteinkre nem azt jelenti, hogy egyik pillanatról a másikra megváltozik az életünk. Sőt! Keressük azokat a lehetőségeket, amik apróságnak tűnhetnek ugyan, de ha szépen beépítjük őket az életünkbe, később nagy változásokat eredményeznek. Ha egyet már sikeresen megszoktunk, jöhet a következő!

 

Kamratitkok

 

Sokszor elég visszagondolni nagymamánk spejzének polcára, és máris rengeteg tipp áll rendelkezésünkre. Hogyan tárolták régen az élelmiszereket, hogyan jártak vásárolni, vagy éppen hogyan oldották meg az ételek szállítását. És ne feledjük, a jó munkához és a változáshoz is idő kell! Legyünk türelmesek, próbáljunk meg mindig csak egyetlen kis apró szokást meghonosítani a háztartásunkban, így a család részéről is emészthetőbb lesz a változás. Bevonhatók a gyerekek is, akik sokszor játékként vagy kihívásként tekintenek ezekre az újszerű, izgalmas eseményekre.

 

Oldalunkon szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik változtatnának, de nem tudják, hogyan csinálják. Igyekszünk olyan mindennapi, egyszerűen alkalmazható tippeket adni, amik megkönnyítik az utat a hulladékcsökkentés koránt sem rögös útján.

 

Változz és változtass!

bottom of page