top of page
rongybol_szutyo.jpeg
IMG-2306_edited.jpg

Mi is az a szütyő, és miért van rá szükség?

Az országos Szütyő Challenge mintájára fogtunk bele saját "vállalkozásunkba", ami nem szól kevesebbről, mint hogy a hulladékcsökkentés jegyében - a nejlonzacskók kiváltására - szütyővarrásba és osztogatásba kezdtünk. Segítségünkre volt ebben Bartalis Irén, egy helyi ügyeskezű varrónő, aki százával gyártotta nekünk a szabásmintákat, ötletekkel, tanácsokkal segítette a munkánkat. Azóta több varrónő is csatlakozott a projekthez, önkéntes alapon, a jó szándék által vezérelve. A szütyőket ingyen és bérmentve adjuk, cserébe nem vesszük rossz néven, ha egy kis önkéntes szemétszedéssel, alumínium és konzervdoboz leadásával, esetleg pár jó szóval támogatjátok a munkánkat. Reméljük, hogy kezdeményezésünk által egyre többen kaptok kedvet, hogy rálépjetek az útra, főleg, hogy ezzel a csekélységgel hozzájárulok saját "hulladéktermelési" lábnyomotok csökkentéséhez. Kis lépésnek tűnik, de tudjátok; Sok kicsi, sokra megy!

Szütyőt mindenkinek!

A történetnek itt azonban nincs vége, ugyanis azt vettük a fejünkbe,

hogy a lehető legtöbb helyre eljuttatjuk ezeket az újrahasznosított, környezetbarát szütyőket. Terveink között szerepel a helyi oktatási intézmények felkeresése abból a célból, hogy ott ingyenes szütyőpontokat létesítve nagyobb körben elterjesszük ezt a kezdeményezést. Nem titkolt célunk, hogy a gyerekek kíváncsiságát felkeltve, általuk is csempésszünk a gyáli otthonokba egy kis kör-nyezettudatosságot. Ehhez viszont jó sok anyagra van szükségünk, ezért folyamatosan hirdetünk közösségi oldalunkon használt függöny gyűjtési akciót. Ezen kívül szívesen fogadunk olyan anyagokat is, amelyek esetleg varrónőknél, varrodákban "hulladékként" már nem kerülnének felhasználásra. Lelkes, elhivatott és önzetlen varrónőink ilyen szép szütyőket varrnak belőlük, amit mi továbbosztunk. A cérna és a húzóka - utóbbi abban az esetben, ha nem mi varrjuk - egyesületünk pénztárcáját terheli, ezért ilyen jellegű adományokat, esetleg anyagi támogatást is szívsen fogadunk!

IMG-2307_edited.jpg
IMG_20200120_125550.jpg

Baloghné Kolossváry Kinga

szütyőfelelős

Tel.: 0620 435 2668

E-mail: gyosz.egyesulet@gmail.com

Ha szeretnél egyesületünknek varrónőként segíteni, esetleg függöny-, vagy bármilyen - szütyőnek alkalmas - anyagot, eszközt szeretnél felajánlani, keres bátran!

 

Minden aktuális tudnivalóról tájékoztatlak, és az átadásban is én segítek majd!

bottom of page