top of page

Gyűjtsd cseppmentesen és támogasd a GYÖSZ-t!

Ha egy háztartásban sok étel készül fritőzben vagy serpenyőben, így napi szinten komoly fejtörést okozhat, hogy hova kerüljön a fáradt olaj. A zsiradékot nem önthetjük a kertbe, ezért többnyire a lefolyóban végzi. Ez a megoldás azonban több szempontből nézve is káros, és számos problémát okozhat.

A GYÖSZ, munkája során nem csak a szemét összeszedésére koncentrál, hanem a megelőzésre is. A háztartásokban keletkezett hulladékok nagy része szelektíven gyűjthető, és a megfelelő helyre jutva újrahasznosítható. Gyálon a leadási lehetőségek (Gazdák Boltja, és egy helyi benzinkút) korlátozott száma miatt kezdtünk el olyan lehetőség után nézni, ami megkönnyítené a lakosság számára, hogy erre a szegmensre is odafigyelve megfelelően kezelje a háztartásában keletkező fáradt olajat. Így jutottunk el a Biotrans Kft-hez. 

A „CseppetSem!” rendszer „cseppmentes”, mert zárt csomagolásban (PET-palack vagy  befőttes üveg) adható le az anyag. Egyes anyagok tárolása a dermedés miatt PET-palackban  nehezen megoldható, így a befőttes üveg praktikusabb. 

 

A „CseppetSem!” rendszerben nem csak a használt étolaj, hanem további anyagok, így a  sütőolaj, kókusz- és pálmaolaj is leadható. Mindez korlátlan mennyiségben. 

 

A „CseppetSem!” program nem csak elvisz, de ad is: a társadalmi felelősségvállalási  program nyomán a civil szervezeteknek juttatott anyagi visszatérítés a helyi közösségek  céljainak megvalósítását mozdítja elő, és még azokat is  ösztönzi a szelektív gyűjtésre és leadásra, akik amúgy nem biztos, hogy félretennék a  használt sütőolajat. Így válhat a környezettudatosság segítséggé, közösségmegtartó és  közösségformáló erővé is.

 

A „CseppetSem!” rendszert üzemeltető Biotrans Kft. 100%-ban hazai vállalkozás, nem áll  mögötte külföldi tőke, nincs benne multicég-részesedés. 

 

A 14 éve működő, országos lefedettséggel és megfelelő körű szakmai tapasztalattal  rendelkező cég a megtermelt javakat nem viszi külföldre, hanem Magyarországon tartja. 

 

A „CseppetSem!” rendszerhez történő csatlakozással tehát nem csak a környezetet, hanem a  magyar gazdaságot is védhetik, mely a világjárvány idején különösen fontos az ország  szempontjából is. 

 

A gyűjtő cég szakmaiságát több mint 1000 elégedett partnere és a 489 csatlakozott  település, valamint az elért közel 2 millió „CseppetSem!” használó is garantálja. 

- mert „cseppmentes” technológiája garantálja, hogy a gyűjtő környezete  nem úszik majd az olajban és kulturált marad 

 

- a 25 forint/kilogramm visszatérítés méltányos és garantálja, hogy a  szolgáltatás stabil és  

folyamatos lesz 

a kép forrása: biotrans.hu

biotrans-web-mit-kinal-02.jpg

Hogy jövünk mi a képbe?

A Biotrans Kft-vel kötött szerződés része, hogy egy szabadon választott civil szervezetnek utalják a sütőolaj elszállítása után járó visszatérítést. Így azon túl, hogy környezettudatos boltként több vevőt csalogathatsz be, segíthetsz is!

A szerződéskötés menete:

- Keress meg minket a gyosz.egyesulet@gmail.com-on, vagy a 0670 3889540-es telefonszámon!

- 1-2 napon belül kivisszük a szerződéstervezetet, amit kitöltve, aláírva elhozunk, még postára is adjuk neked! 

- Válassz egy civil szervezetet (örülnénk, ha a GYÖSZ lenne az), akinek felajánlod a visszítérítés összegét!

- Kiszállítják a gyűjtőedényt, és indulhat a gyűjtés! 

további információt itt találsz: CseppetSem!

bottom of page