top of page
2020_edited.jpg

GYÁLI ÖNKÉNTES SZEMÉTSZEDŐK EGYESÜLETE

Bemutatkozik a GYÖSZ

 

A Gyáli Önkéntes Szemétszedők Egyesülete azért jött létre, hogy Gyál városát megtisztítsa a lakosok, illetve más települések lakosai által helyben lerakott illegális hulladéktól. További céljaink, a közösség vásárlási és szemétkezelési szokásainak átformálása és a fiatalabb generáció figyelmének felhívása a környezettudatos és kevésbé pazarló életmód fontosságára.

 

MIT CSINÁLUNK?

Szoros együttműködésben a helyi önkormányzattal, valamint a regionális hulladékkezelő központtal - az FCC Hungary Kft.-vel számos, fontos esemény részesei voltunk. Részt vettünk a városi gyermeknapon és születésnapon saját sátorral, újrahasznosított elemekből készített játékokkal, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos, játékos feladatokkal szórakoztatva a közönséget. 2020 év elejéig,  több, mint 20 sikeres, saját szervezésű szemétszedési akción vagyunk túl. A városi közoktatási és közigazgatási intézményekben, az önkormányzat hozzájárulásával és aktív segítségnyújtásával kihelyeztünk kupakgyűjtő dobozokat, amelyeket közösségünk tagjai ürítenek és tartalmukat eljuttatják rászoruló családokhoz. 

 

Egyesületi tevékenységünk lehetővé teszi, hogy segítsük a középiskolás diákok 50 órás közszolgálatának lebonyolítását és igazolását!

 

Programunk célja, hogy tevékenységünkkel közvetlenül hozzájáruljunk környezetünk, lakóközösségünk épségének, tisztaságának megóvásához és erre buzdítjuk városunk és a környező települések lakosait is. Szeretnénk, hogy a legfiatalabb generációban is felébredjen az igény arra, hogy tudatosan és rendszeresen tegyenek Földünkért és a klímaváltozás lassításáért. Céljaink között szerepel olyan csoportos foglalkozások tartása, ahol az óvodás és kisiskolás korosztály részére játékos formában átadhatunk értékes és hasznos ismereteket a tudatos vásárlás és hulladékcsökkentés témakörében.

 

Mindannyian mások vagyunk! De van, amiben mindannyian hiszünk. A tettek erejében!

 

Mindenki szeretne  tiszta, rendezett környezetben élni. Sajnos a felnőtt generáció több, mint 50%-a nem foglalkozik kellőképpen a hulladék kezelésének fontosságával. Ez a probléma megjelenik városunk utcáin és külterületein egyaránt. Városunk peremére számos budapesti kerületből és a környező településekről is hordanak illegálisan szemetet. Ezek az illegális lerakatok azon túl, hogy fokozottan környezet szennyezők, melegágyai a fertőzéseknek, kellemetlen szagot árasztanak és a patkánypopuláció növekedésének is kedveznek. 

 

Változz és változtass! Vedd fel a kesztyűt, TE IS!

bottom of page