top of page
Search

Vedd fel a kesztyűt Te is! 2020.02.22.

  1. Nem így terveztük!

  2. Balás Marianna, alapító tagunk felvetette a Kisfaludy utca-Juhász Gyula utca kereszteződésénél kezdődő erdősávot és a mögötte található területet, mint lehetséges következő helyszínt. Felmerült, hogy oda már lehet, hogy konténer is kell majd. Elindult a lavina.

  3. Felkerestünk két konténeres vállalkozót, ebből egy, a Bácsi Konténer azonnal jelezte, hogy segítene. Az egyik konténer beszállítási díját teljesen át is vállalta.

  4. Árpád Kurucz, közterület felügyelő felmérte nekünk a mennyiséget, és hozzátette, hogy lenne még 1-2 szemetes helyszín, ahol elkélne a munkánk. Itt rögtön szeretnénk is megköszönni neki azt a sok jót, amit önzetlenül, a szabadidejét nem kímélve tesz, hogy segítse a munkánkat!

  5. A második terepszemle alkalmával belebotlottunk egy éppen a helyszínen, markolóval dolgozó úrba, aki megadta munkáltatója, a Clean-way Kft. tulajdonosának elérhetőségét. Bogár László gondolkodás nélkül felajánlotta a segítségét, és kirendelt egy markolót nekünk.

  6. Az Animona Üzletháztól kaptunk vödröket, kesztyűket, gereblyéket.

  7. A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft-től - akikkel rendszeresen együtt dolgozunk, rengeteg zsákot.

  8. A Manadala Divattól ajándékutalványt, amit kisorsolhattunk az önkénteseink között.

  9. Kurucz Árpink hozott egy teherautót, amivel a távolabbi helyszínekről tudtuk a konténerekhez szállítani a szemetet.

Az eszközök így adottá váltak, már csak az önkéntesek hiányoztak. De ők, NAGYON...

A minap beszélgettünk arról, hogy nem jönnek. Hiába vagyunk lassan 400-an a Facebook csoportunkban, nagyon kicsi a valós aktivitás. Az igaz, hogy többen szedik a házuk előtt a szemetet, és egy-egy séta alkalmával is önkénteskednek, de a szervezett akcióinkra nem jönnek el. Hát, most ez is megdőlt

Annyi, de annyi segítséget kapunk a kezdetektől fogva, hogy sokszor tényleg úgy érezzük, csak kívánnunk kell. A legmeglepőbb helyekről a legváratlanabb pillanatokban.

Most pedig, jöjjenek a számok:

35 jótét lélek

3 óra leforgása alatt

4 konténernyi szemetet szedett össze, ami összesen 7tonnát nyomott!


Hálásak vagyunk továbbá Gyál Város Önkormányzatának és az FCC Hungary Kft-nek a bizalomért és a rengeteg támogatásért! Sokat köszönhetünk annak, hogy mellettünk állnak!


Külön szeretnénk megköszönni a Gyáli Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak, ezen belül Jakab Józsefnek és Kállai Istvánnak, akik a kérésünkre csatlakoztak az akciónkhoz és több önkéntessel jöttek segíteni!


Büszkék vagyunk a GYÖSZ-t segítő, Vedd fel a kesztyűt te is! Facebook csoport létrehozójára, Bartalis Irénre is, aki az akció után, többed magával még a Vecsési út 1-2 árkát is megtisztította! A csoportja olyan gyáli közösséget szeretne létrehozni, akik a saját portájukat tisztán tartva szeretnék egyesületünket támogatni! Köszönjük nekik!


Egy kis szösszenet a végére:

Nagyon lelkesek vagyunk ,és nincs kétségem afelől, hogy amíg szükség van a munkánkra, mi csinálni is fogjuk. Minden eszköz a kezünkben van ahhoz, hogy érdemben sokat tudjunk tenni városunk tisztaságáért, egyetlen dolgot kivéve. Az önkéntesek segítségét!

Ne csak az orrotokig lássatok! Ne gondoljátok, hogy mi az akcióink során, vért izzadva, szitkozódva, elkeseredetten és az orrunkat lógatva dolgozunk! Mi egy olyan közösség vagyunk, akik szeretik és tisztelik egymást, a természetetet, és ezért tesszük, amit teszünk. Jó hangulatban, rengeteget nevetve, lelkesen

Nekünk is van munkánk családunk, kutyánk, macskánk, háztartásunk, gondjaink, DE erre is szakítunk időt - ki, mennyit tud -, mert mi nem MÁSOK UTÁN szedjük a szemetet, hanem azért, hogy tiszta környezetben élhessünk. Mert ez a fontos!


Írhatnék arról, hogy milyen pozitív hatásai vannak, ha az ember valamit önként tesz, anélkül, hogy "fizetést" kapna érte. Sorolhatnám, milyen jó érzéseket kelt, amikor látod a Földet, a bokrokat és a fákat fellélegezni. Részletezhetném, milyen jó egy olyan őszinte és vidám közösséghez tartozni, ahol úgy vagy jó, ahogy vagy, mert a cél közös, és csak ez a fontos!

Inkább próbáljátok ki, nem bánjátok meg!


5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page