top of page
Search

TeSzedd! 2021


A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár kilencedik alkalommal valósult meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei. Az akcióhoz a GYÖSZ-Gyáli Önkéntes Szemétszedők Egyesülete is csatlakozott.6 helyszínnel futottunk neki az eseménynek. Ennek eredményeképpen megtisztult Gyálon az új, Bem József utcai temető környéke, ahol 60 zsáknyi szemetet szedett össze Kinga csapata, valamint a Városi Nagytakarítás kapcsolt projektben további 1 konténernyi veszélyes, invert és kommunális hulladék került a megfelelő helyre.


Szilvi csapata az FCC Magyarország Kft. telephelye körül tett rendet, itt 17 zsák telt meg. Az FCC Magyarország Kft. a legnagyobb támogatónkként nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk végezni a dolgunkat, ezért ha tudunk, m i is segítünk tisztán tartani a környéket.


Timi, a Tündérkert Zero Waste Shop háziasszonya és a hozzá csatlakozó önkéntesek a Jálics-dombot és az Erdősor utca egy részét tették rendbe. Ezen a helyszínen is több, mint 10 zsáknyi oda nem illő, leginkább lakossági kommunális hulladékot gyűjtöttek a szorgos méhecskék.Anikó és még 3 önkéntes a Patak utcát tisztították meg, és a környező szántók melletti részeket. Az összegyűlt 65 zsák szemét mellett találtak bontott autó alaktrészeket és gumikat, sittet és háztartási hulladékokat is.
Kriszta a Kőrösi úton, a Szász-udvarral szemben lévő parkolót célozta meg. Ez a helyszín sajnos meglehetősen problémás, mert a kihelyezett szemetes ellenére, az itt bandázó fiatalok, a parkoló autók vezetői és az itt átsétáló lakosság egy része is szívesebben látja az alumínium italos dobozokat, üvegeket, csikkeket és papírzsebkendőket a földön, bokorban, fűben, mint az erre leginkább alkalmas gyűjtőedényben. Szomorú. Nagyon szomorú...


Andi és Niki kis csapata a Vecsési utat megosztva járta végig. Annak ellenére, hogy az itt található több kisbolt miatt általában ez az út meglehetősen szemetes szokott lenni, most összesen "csak" 5 zsákot töltöttek meg.Az akcióban idén részt vett a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. is. Az extra szemétszedésen túl, a GYÖSZ munkáját is segítették, ugyanis a megtelt zsákokat készségesen a gyűjtőpontra szállították. Közreműködésükkel sikerült városunkat több mint 300 zsák szeméttől megszabadítani!


Hálásan köszönjük a segítséget minden önkéntesnek, akik eljöttek velünk szemetet szedni! Nélkülük nagyon nehéz dolgunk lett volna. Egy kölcsönös együttműködés eredményeképpen pedig 15 diáknak tudtunk összesen 45 órányi közösségi szolgálatot igazolni!24 views0 comments
bottom of page