top of page
Search

Gyümölcsfa osztás 2020.

Sokan ismeritek már a tevékenységünket. Legfőképpen szemétszedésre, az ingatlanok előtti területek tisztántartására bíztatjuk a gyáli lakosokat. Akciónkról készült fotóinkkal és összefoglalókkal sokszor bombáztunk már Titeket.


Szemétszedéseink során az utcákat járva változatos látkép tárul elénk. Szerencsére sok ingatlantulajdonos figyel arra, hogy az utcafrontot azon kívül, hogy tisztántartja, maximálisan kihasználja a területet fák és bokrok beültetésére. Természetesen ezen a területen is van még hová fejlődnünk...!


Nyári időszakban felüdülés végigsétálni egy olyan utcán, ahol a fák árnyékot adnak. Tavasztól őszig ezek a fák azon kívül, hogy a klímát optimalizálják, csodálatos színeket tárnak elénk!
Önkéntes munkánkhoz szorosan kapcsolódik a környezetvédelem, ennek pedig legfontosabb pillére, hogy minél több fát ültessünk be településünkre! Gyál Város Önkormányzata a tavalyi évekhez hasonlóan idén is lehetőséget nyújt a lakosoknak, hogy ingyenesen fához jussanak, ezáltal zöldebbé tegyék lakókörnyezetünket. Mi pedig, gyümölcsfa osztási projektünk által azt szerettük volna elérni, hogy a telkeken belül is egyre több fa gazdagítsa környezetünket.


Kigondoltuk, tervezgettünk, de nem tudtuk, hogy mi sül ki belőle... Végül belevágtunk!

Öröm volt olvasni a jelentkezéseket, a kedves szavakat amit kaptunk Tőletek a faültetesi akciónkkal, illetve az önkéntes munkákkal kapcsolatban! Nagy volt az izgalom, szerettük volna, ha minden jól megy majd! Ebben a kezdeményezésben Gyálligeti Kertészet volt segítségünkre, akiknek külön köszönjük a türelmüket amit irányunkban mutattak!

Büszkén jelenthetem Nektek, hogy 106 darab gyümölcsfa került kiosztásra ! Hálásak vagyunk, hogy ennyien beálltatok mögénk, és segítettetek a megvalósításban! Jó időt "rendeltünk", ennek ellenére próbára tett minket a szél, de legalább az eső erre a pár órára elkerült minket! Hősként álltátok a szelet és vártátok ki, míg odaadhattuk az általatok választott gyümölcsfa csemetét!


106 darab fa, kezdetnek tökéletes! Nézzetek szét otthon, mérjetek, gondoljátok ki, hogy hol tudnátok helyet biztosítani egy újabb fácskának! (Vigyázat, függőséget okoz!) Gondoljatok az utcafronti részre is! Ne felejtsétek el, a lombgyűjtés nem nyűg, hanem egy szuper családi program! Gerincnyújtásban, erősítésben is támogathat, ráadásul mindezt a friss levegőn tehetitek! Segítsétek idősebb szomszédaitokat is! Ez is mint minden, csak a mi hozzáállásunktól függ!

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page