top of page
Search

Gyümölcsfa ültetés a gyáli Tátika Óvodában


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon lelkes kis csapat, a nevük pedig GYÖSZ. Egy szép napon, a csapat két tagja, Andi és Szilvi, gondoltak egy nagyot, és elhatározták, hogy gyümölcsfa ültetési projektbe kezdenek. Teljes erővel belevetették magukat az ötletük megvalósításába, amikor is a Gyálligeti Kertészet munkatársainak megtetszett a tervük, és elhatározták, hogy segítenek nekik.

Megszervezték a kiosztást is, ahol a nem csak a két lány, de a csapat összes tagja lelkesen segített, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Így mindenki, aki gyáli lakosként, előzőleg e-mailben igényelt, hazavihetett magával egy majdan gazdagon termő fácskát. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere! Alma, barack, cseresznye, körte, meggy és szilva is, mindenkinek kívánsága szerint.

Megtetszett az ötlet a Gyáli Tátika Óvodának is, ők is szerettek volna az ovi kertjébe gyümölcsfákat ültetni. Felkeresték hát Andit és Szilvit, hogy leegyeztessék a további teendőket. Az intézmény mind a 6 csoportjának terveztek egy fácskát elültetni az intézmény kertjében. A GYÖSZ két tagja örömmel vette a megkeresést és boldogan konstatálták, hogy intézményi szinten is van igény a zöldítésre, és hogy az intézmény vezetője, Karap Erzsébet és a nevelők meglátták azt az apró csodát, és lehetőséget, miszerint - az oda járó gyermekek nagy örömére - az ovi kertje bővülhet finomabbnál finomabb gyümölcsöt adó fácskákkal.

November 6-án a gyöszös lányok meg is érkeztek a csemetékkel az ovi elé. Sok cuki kisgyerek várta szájtátva az eseményt! Jártak a kis kezek és lábak, mialatt segítettek betemetni a gyökereket, és letaposni a friss földet. Meg is locsolták bőségesen a fácskákat, körtáncot jártak, énekeltek az új jövevényeknek. A kis csemeték pedig örömükben megfogadták, hogy sok-sok finom gyümölccsel hálálják meg a szerető gondoskodást

Köszönjük az együttműködést a Gyálligeti Kertészetnek és Karap Erzsébetnek, a Gyáli Tátika Óvoda intézményvezetőjének! Köszönjük továbbá az óvónéniknek és a gyerekeknek a szívet melengető részvételt, a tanmeséket, körtáncokat, énekeket, a gondnok bácsinak a mérnöki pontossággal kiásott gödröket! Reméljük sok örömüket lelik majd a kis csemetékben, és szeretettel gondolnak majd ránk ők is! Nekünk is nagy élmény volt! Jövőre folytatjuk a Gyümölcsfa ültetési projektünket, reméljük akkor legalább kétszer ennyi fát sikerül majd kiosztanunk és elültetnünk!


5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page