top of page
Search

A Tündérkert után már a GYÖSZ is átveszi a tiszta, ép üvegeket!

Updated: May 6, 2021

Better together! - Együtt könnyebb!Két külön úton indultunk, mára már több sztoriban is kapcsolódtunk. A szálak összeérnek, és ez így van jól!


Timi - a Tündérkert Zero Waste Shop tündére - elhivatottan, lelkesen, lehetetlent nem ismerve, töretlenül küzd azért, hogy jobbá tegye a világunkat. Saját családja példáján keresztül többeknek mutatott irányt, adott tanácsot, ezzel fordítva addigi életmódjukon, világlátásukon. Köszönjük, hogy vagy! Ez a mi Timink az, aki először keresett meg minket a "Better together" elve mentén, hogy működjünk együtt, hiszen a céljaink közösek: Minél kevesebb szemét legyen a városunkban, a környezetünkben, erdeinkben, mezeinken. És ez a felelősség nem az illegális hulladékelhagyóknál kezdődik. No, de miért is írok most erről?


Üvegek


Mint tudjuk, egy háztartáson belül, például a befőttes üvegek számtalan módon felhasználhatóak. Mivel anyaguknál fogva nem bocsátanak ki semmilyen mérgező anyagot, tökéletesen megfelel a hűtőben készétel, vagy a spejz polcán száraz élelmiszer tárolására, ételhordóként is tökéletes, de csodaszép dekorációk is készíthetők üvegből. A lelkes háziasszonyok a jövő évi, sőt, az elkövetkező 20 évi lekvárjaikat, befőttjeiket is eltehetik benne, mert - hacsak nem dobunk egy hátast a konyhában kezünkben az üveggel - egy jó ideig (úgy 1 millió évig) nem veszít a formájából. Mégis, előfordul, hogy számunkra túl sok gyűlik össze belőle, tele a pince, a padlás, a spejz felső polca, sőt, élelmesebbek az ágyneműtartóban is rejtegetnek párat a szemfüles férjek elől...Nos. Ezzel kapcsolatban Timiék már rég megtették a szükséges lépéseket, és Tündérboltjuk showroomjának helyszínén már korábban is gyűjtötték ezeket a feleslegessé vált, multifunkciós hordozókat. Most összefogtunk, és elhatároztuk, hogy mostantól együtt igyekszünk méltó helyet találni ezeknek a méltán hasznos tárgyaknak. Az elmúlt egy évben már odáig jutottak a kontaktok kiépítésével, hogy hetente több, mint 200 üveget tudnak újraosztani. Minél többet hoztok, annál jobb, mert annál kevesebb kerül a kukába.


Ürítsétek ki a pincét és a padlást és hozzátok el nekünk az üvegeket, mi szétválogatjuk méret és fajta szerint!


Átvétel helye:

Kiosztásra váró üvegek

1. Tündérkert Zero Waste Shop (webshop showroom)

2360, Gyál, Damjanich 10/a - előre egyeztetett időpontban. Kövesd őket a Facebookon is!


2. GYÖSZ - Gyáli Víztorony, 2360 Gyál, Dobó Katica utca 56. havonta két alkalommal a gyáli víztoronynál, az alugyűjtés időpontjában. Facebook oldalunkat


találod, ahol tájékozódhattok a gyűjtések időpontjáról.


Gyertek-gyertek, nagyon örülünk nektek is és az üvegeiteknek is!
FONTOS! Törött, sörös, dugós, utcán felszedett tiszta üveget Gyál és Felsőpakony között az FCC Magyarország Kft. parkolójában lévő 2 üveggyűjtő konténerbe tehettek!

527 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page